În acest articol ne propunem să oferim idei despre ce ar trebui să conţină o pagină web a unei primării. Cu toate că fiecare loc este unic și poate avea nevoi specifice, un site web poate ajuta primăria să facă față provocării de a deveni mai apropiată de cetăţeni, mai competitivă, adică să fie o primarie deschisă.
Dacă vă confruntaţi cu sarcina de a crea un site web pentru o primărie puteţi lua în considerare următoarele 10 sfaturi:
- Domeniul paginii web: numele domeniului pentru pagina primăriei trebuie ales astfel încât să reprezinte instituţia, poate fi numele instituţiei: Primăria urmată de numele localităţii sau doar numele localităţii.
- Adresele de E-mail: nu se recomandă utilizarea adreselor de yahoo sau gmail pentru o instituţie, numele adreselor de mail este bine să fie în acord cu numele domeniului şi să denote profesionalism, de exemplu: primar@primăriamea.ro.
- Optimizarea Site-ului : scopul optimizării este plasarea paginii web pe locuri superioare, pentru anumite cuvinte cheie, în motoarele de cautare. Acest lucru trebuie făcut de persoane specializate.
- Prezentarea Localităţii: se pot prezenta generalităţi cum ar fi: număr de locuitori, poziţionare, scurt istoric al localităţii, cartea de adrese (instituţii, şcoli şi spitale), obiective turistice şi culturale şi opţiuni de petrecere a timpului liber: săli de spectacole, restaurante şi baruri. Toate aceste informaţii pot fi utile pentru atragerea turiştilor.
- Informaţii despre Primărie: puteţi prezenta vizitatorului structura primăriei, servicii publice subordonate cu numere de telefon aferente şi adrese utile care să le uşureze rezolvarea diferitelor probleme. Pentru a exista transparenţă în relaţia cu cetăţenii se pot introduce şi următoarele secţiuni: comunicate de presă, declaraţii de avere, bugetul şi execuţia bugetului.
- Informaţii despre Consiliul Local: se pot expune rezidenţilor proiectele locale supuse aprobării sau dezbaterii publice, diferite rapoarte şi hotărârile consiliului local.
- Proiecte şi investiţii: în această secţiune se pot afişa proiectele în derulare sau deja executate sau exemple de accesare a fondurilor europene şi a altor fonduri nerambursabile. Dacă există facilităţi oferite investitorilor este un loc potrivit pentru a le scoate în evidenţă.
- Ştiri şi Evenimente: oamenilor le place să fie informaţi iar primăria cu această secţiune îi poate ajuta. Deasemenea se poate realiza un newsletter la care să se poată abona cu adresa de e-mail.Pentru promovarea localităţii ar fi util un calendar cu evenimentele care vor avea loc, o galerie foto cu obiective turistice sau fotografii de la cele mai importante evenimente.
- Informații de contact: puteţi pune la dispoziţia cetăţenilor numerele de telefon ale departamentului de relaţii cu publicul al primăriei dar şi ale serviciilor publice subordonate împreună cu adresele acestora de e-mail.
- Informaţii cetăţeni: le puteţi prezenta cetăţenilor informaţii despre documente utile în diverse situaţii: pierdere buletin, căsătorie, autorizaţie de construcţie, certificat de producător, certificat de urbanism, etc. Este un loc potrivit pentru a anunţa licitaţiile publice, achiziţiile publice şi locurile de muncă disponibile.
+1Utilizare HTTPS(Secure Hyper Text Transfer Protocol ): HTTPS este un protocol de comunicație destinat transferului de informație criptată prin intermediul WWW. A fost dezvoltat din necesitatea de a proteja de intruși transferul datelor .Vă recomandăm utilizarea acestui protocol deoarece Google penalizează printr-o indexare mai slabă site-urile care nu folosesc https.
click aici pentru oferta website-uri primării !